دانش‌بنیان| هفت مکمل غذایی-دارویی پروبیوتیک برای انسان و دام تولید شد

دانش‌بنیان| هفت مکمل غذایی-دارویی پروبیوتیک برای انسان و دام تولید شد


زمان مطالعه : 4 دقیقه
کد خبر : 77841
استفاده از مکمل های غذایی و دارویی پروبیوتیک برای گونه های مختلف دام، طیور و آبزیان، نقش قابل توجهی در بهبود وضعیت سلامت آن ها و تامین غذای سالم برای جامعه بازی می کند.

 از سویی، استفاده از مکمل های غذایی و دارویی توسط انسان ها(در سنین مختلف) نیز از نقش مهمی در رشد و ارتقای وضعیت سلامتی افراد برخوردار است. این مکمل ها سال هاست که با هزینه هایی گزاف از خارج از کشورمان تامین می شوند.

با این حال یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی وارد این عرصه شده و با تولید هفت محصول اصلی و عمده پروبیوتیک دامی و انسانی، نقش قابل توجهی در کاهش میزان وابستگی کشور به واردات این محصولات از خارج از کشورمان بازی کرده است.

در این راستا، شرکت دانش بنیان "فرآورده های زیستی پردیس رشد مهرگان" از جمله شرکت هایی بوده که با استفاده از ظرفیت های نخبگانی و علمی چهره های دانشگاهی کشورمان، در این مسیر قدم گذاشته و توانسته نتایج قبال توجهی را نیز کسب کند.

"سید علی اصغر دهقان" مدیرعامل این شرکت دانش بنیان، می گوید: شرکت فرآورده های زیستی پردیس رشد مهرگان، تولید کننده انواع مکمل های غذایی- دارویی پروبیوتیک در زمینه های دامپزشکی (دام، طیور، آبزیان، اسب و حیوانات خانگی)، انسانی و صنایع غذایی است. محصولات شرکت شامل ماده اولیه صنایع غذایی و دارویی و نیز محصولات نهایی در تمامی حوزه ها می باشد.

بزرگترین بازار فروش شرکت در زمینه مکمل های پروبیوتیک دامپزشکی است. استفاده از مکمل های پروبیوتیک در گونه های دام، طیور و آبزیان مختلف باعث افزایش مقاومت سیستم ایمنی آنها به بیماریهای مختلف می شود. این موضوع باعث کاهش مصرف دارو و بویژه آنتی بیوتیک در این گونه ها شده و در نتیجه فرآورده های غذایی، شیر و گوشت سالم تری در اختیار جامعه قرار می گیرد. از سوی دیگر مصرف پروبیوتیک ها باعث بهبود عملکرد گوارش و هضم و جذب مواد غذایی می شود و در نتیجه از مواد غذایی مصرف شده بهره وری بهتری صورت می‌گیرد و ضریب تبدیل خوراک را کاهش می دهد. از این رو مصرف پروبیوتیک ها به دلیل اثرات اقتصادی و سلامت بخشی که در مزارع پرورشی دارد در سالیان اخیر به شدت مورد استقبال پرورش دهندگان قرار گرفته است.

شرکت حاضر در دو زمینه تولید باکتری های مقاوم به حرارت (باکتری باسیلوس کوآگولانس) و لاکتوباسیل های پروبیوتیک (لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، لاکتوباسیلوس رامنوسوس، لاکتوباسیلوس کازئی) فعالیت می کند. باکتری های مقاوم به حرارت در تولید انواع محصولات غذایی پروبیوتیک که در فرایند تولید آنها حرارت پخت استفاده می شود نظیر ماکارونی، کیک و کلوچه، و انواع سس کاربرد دارد. باکتری های لاکتوباسیل در بسیاری از مواد غذایی پروبیوتیک نظیر انواع فرآورده های لبنی کاربرد دارند. محدودیت اصلی تولید صنایع غذایی پروبیوتیک، عدم دسترسی به مواد اولیه پروبیوتیک باکیفیت می باشد که باعث توقف تولید این صنایع رو به رشد می شود. در سالهای اخیر به دلیل تحریم های صورت گرفته بسیاری از کارخانجات صنایع غذایی بزرگ و کوچک با چنین چالشی مواجه شده اند.

علاوه بر تولید مکمل های پروبیوتیک در حوزه های دامپزشکی و صنایع غذایی، یکی از بازارهای بزرگ پروبیوتیک، تولید مکمل های پروبیوتیک انسانی برای سنین مختلف از کودکان تا بزرگسالان می باشد. در این خصوص شرکت حاضر پنج محصول پروبیوتیک برای کودکان (کیدی فلورا)، بزرگسالان (پارسی لاکت و دکتر ییست) را تولید نموده و به بازار عرضه کرده است.

دهقان در مورد ارزآوری و اشتغال زایی که این شرکت دانش بنیان داشته است می گوید: در حال حاضر بیش از 30 نفر نیروی متخصص در زمینه های صنایع غذایی، دامپزشکی، داروسازی و بیوتکنولوژی و نیز نیروهای غیر متخصص در شرکت مشغول فعالیت هستند. بطور غیر مستقیم نیز تعدادی از نیروهای بازاریاب در شرکتهای مختلف پخش همکار، مشغول فعالیت می باشند.

با توجه به اینکه تا حدود ده سال پیش بخش اعظم محصولات پروبیوتیک موجود در بازار وارداتی بود، با زحمات زیادی که شرکت های مختلف در این دوره کوتاه کشیدند، در حال حاضر می توان گفت بیش از 80 درصد از بازار مکمل های پروبیوتیک در تمامی حوزه های دامپزشکی و انسانی در داخل تولید می شود. با توجه به این نکات با توجه به حجم بالای واردات مکمل های پروبیوتیک دامپزشکی و انسانی افزایش توانایی در تولید مکمل های پروبیوتیک داخلی باعث کاهش خروج ارز و در صورت افزایش حجم صادرات پروبیوتیک ها با خارج که در حال حاضر بطور محدود صورت می گیرد ارز آوری بالایی ایجاد می کند.

این فعال فناور، در مورد مقایسه محصولات تولید شده توسط این شرکت با شرکت های خارجی و نمونه های مشابه می گوید: از آنجا که ماده اولیه تولید مکمل های پروبیوتیک، میکروب های زنده است و محل تولید یک باکتری یا مخمر نمی تواند بر کیفیت محصول نهایی تاثیری بگذارد، لذا کیفیت یک محصول پروبیوتیک خارجی یا داخلی در صورتی که از لحاظ غلظت باکتریایی و گونه باکتری مصرف شده در محصول یکسان باشد تفاوت خاصی ندارد. در طی سالهای گذشته تمامی محصولات تولیدی شرکت در تمامی حوزه ها در مقایسه با محصولات خارجی قرار گرفته اند. خوشبختانه در مقام مقایسه محصولات پروبیوتیک شرکت پردیس رشد مهرگان برتری های زیادی نسبت به بسیاری از محصولات خارجی داشته است.

 

مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

#

 

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
4 فرآورده پروبیوتیک ایران‌ساخت رونمایی شد
4 فرآورده پروبیوتیک ایران‌ساخت رونمایی شد
98/08/12 - 13:35
میکرو ارگانیسم های ساخت ایران، برای نخستین بار صادر شد
میکرو ارگانیسم های ساخت ایران، برای نخستین بار صادر شد
98/07/06 - 14:37
پروبیوتیک را بشناسیم
پروبیوتیک را بشناسیم
95/04/06 - 11:50
بیشتر بخوانیم